Rainbow Dinner

8 gode råd om at deltage i Rainbow Dinner

Som deltager i Rainbow Dinner er du med til et af de sjoveste, mest interessante og festlige arrangementer i byen. Her kommer du til at møde en masse nye regnbuemennesker på en måde, som dating apps og homobarer bare ikke rigtig kan levere. Her er 8 gode råd, der kan hjælpe dig til at få en fantastisk aften i godt selskab med en masse nye regnbuemennesker. Og hvem ved? Måske finder du en god ven, en fræk aftale, en interessant kontakt – eller måske dit hjertes udkårne…

Rainbow Dinner handler mere om fællesskab end om dating

Rainbow Dinner handler om at skabe et større socialt fællesskab under regnbuen. Det er altså ikke en decideret dating service, men mere et socialt koncept. Selvom vi prøver at finde dig en rejsemakker, der passer til dine præferencer, så er der selvfølgelig ingen garanti for, at vi finder din ”eneste ene” til dig på den måde. Nogle gange er der virkelig god kemi lige fra starten – andre gange måske knap så meget. Heldigvis, vil du i løbet af aftenen møde en masse andre regnbuemennesker – og hvem ved – måske møder du din udkårne over en banana split til dessert i løbet af aftenen. Derfor kalder vi dit match for en rejsemakker, fordi I kommer til at ”rejse” sammen til de tre retter i løbet af aftenen.

I skal stå for en af de tre retter…

Sammen med din rejsemakker, får du til ansvar at stå for en ret – herunder indkøb og tilberedning samt at møde op som rejsepar til de tre retter som I skal indtage i løbet af aftenen, hvor I også vil møde andre rejsepar.

Vi prøver at finde det bedste match til dig

Når vi danner rejsepar, lægger vi typisk vægt på alder, kønsidentitet, seksualitet og kønspræference. Vi prøver efter bedste evne at få kabalen til at gå op, selvom det ikke altid er lige let. Derfor opfordrer vi til, at du tager imod med åbne arme – også hvis din rejsemakker ikke er dit perfekte match. Husk, at I er rejsemakkere – ikke nødvendigvis et ”love match” – selvom det ville være fantastisk, hvis I også falder for hinanden.

Når to regnbuemennesker matches med hinanden for en aften – og skal møde en masse andre nye regnbuemennesker i løbet af aftenen, så vil du også støde på dem, der er meget anderledes end dig selv. Husk, at Rainbow Dinner handler om at dyrke regnbuefællesskabet og at have det sjovt. Gå derfor ind i det med åbne arme, åbent sind og vær tolerant og imødekommende overfor dem du møder på din vej.

Det er jo ikke alle, der tjener kassen som konsulent eller kan trylle i et køkken. Alligevel, skal der være plads til os alle. Sørg derfor for at lave en god forventningsafstemning med din rejsemakker, så I kan få en god aften, der passer til det I kan overkomme. Det er eksempelvis en god ide, lige at vende hvor meget I ønsker at bruge på den ret i skal lave sammen (måske er det ikke nødvendigt med Beluga-kaviar og trøfler) og i samme ombæring også, hvad I vil være i stand til at lave. Det er altså ikke nødvendigt, at kamme over i et vildt præstationsshow, hvis det ikke passer til jeres talenter i et køkken. Husk også, at det kan være en ide at sørge for, at en ret kan passe sig selv, hvis I skal lave hovedret eller dessert – I skal jo først til forret et andet sted i byen og når først lige tilbage i tide til, at maden skal være klar til at stille på bordet.

Det er også en god ide, at afstemme, hvordan I forestiller jer at gribe transporten mellem retterne an – tager I taxa, cykel eller offentlige transportmidler?

Kort og godt: Sørg for at afstemme forventninger til…

  • Den ret I skal lave (hvad skal det være og hvad må det koste?)
  • Jeres egen tidsplan – hvordan håndterer I indkøb? Hvor og hvornår mødes I? Hvor lang tid tager det, at lave retten?
  • Transporten mellem retterne (cykel, taxa eller offentlige transportmidler?)

Du behøver selvfølgelig ikke, at kunne din Emma Gad forfra og bagfra, men husk, at du er gæst i andres hjem. Tag dine sko af, hvis det er normen (under alle omstændigheder er det god skik) og medbring eventuelt en lille værtsgave (det er både god stil og nemme point, men ikke noget krav). Hjælp til med at tage af bordet. Forlad stedet tidsnok til, at både du – og værtsparret – kan nå videre til næste punkt på programmet (20-30 minutter før næste ret er ofte tids nok).

Kernen i Rainbow Dinner er, at du møder en masse regnbuemennesker, som du (måske) ikke kender – og ikke på forhånd ved hvem er. Nogle befinder sig som fisk i vandet i sådanne situationer, hvor andre synes at det er lidt sværere. Det er helt normalt. Tillad dig selv, at være tilstede i nuet og spørg ind til de andre – hvem de er, hvor de er fra, hvordan deres aften er forløbet eller hvad de bruger deres tid på, når de ikke er til Rainbow Dinner.

Vi har alle forskellige præferencer – og drikkevarer kan blive dyrt, hvis man skal stå for det til alle. Derfor medbringer du selv dine egne drikkevarer til hele aftenen – både til forret, hovedret og til dessert. På den måde får alle, hvad de selv foretrækker. Hvis du er heldig, er der måske et værtspar, som byder på en lille velkomstdrink eller måske et glas portvin, hvis de vil og synes at det passer bedst til den ret de serverer.

Husk, at både du og værtsparret skal videre i programmet og til den næste ret. Sørg for at forlade stedet i god stand og i god nok tid til, at både du – og værtsparret – kan nå videre til næste punkt på programmet (20-30 minutter før næste ret er ofte tids nok). Husk også, at selvom du er nået til desserten, så er aftenen ikke slut endnu – alle skal nemlig til afterparty – også det værtspar, som har serveret dessert.

Det kan godt være udfordrende at skulle stå for en ret til 8 personer, som man ikke kender. Har du særlige behov, såsom veganisme*, allergier eller hvis du er særligt kritisk omkring hvad du spiser, så tag eventuelt noget med til dig selv, som du kan spise. Værtsparret har måske ingen erfaring med at tilberede retter, som kan imødekomme disse behov.

* Vi eksperimenterer løbende med at lave forskellige grupper. Det er derfor ikke umuligt, at vi har åbnet eksempelvis en “vegans-only”-gruppe, hvor deltagerne kan regne med tre 100% plantebaserede retter i løbet af aftenen. Tjek det pågældende event om der er åbnet for en sådan gruppe. Om denne type grupper bliver til noget afhænger af tilslutningen til det.

Dette website bruger cookies. Ved at bruge sitet, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

da_DKDansk